Äänityspäivä Palokan Pelimannitalolla

Soitto-osuuksien äänitystä

Soitto-osuuksien äänitystä

Duo Jenna & Emilia on säveltänyt Kansanlääkintäseura ry:lle tilaustyönä jenkan, johon sanat on muotoiltu Satu Mustanojan runon pohjalta. Kappale kantaa nimeä ”Mäkelän Olavin jenkka” ja se on osoitettu kalevalaisen jäsenkorjauksen mestariparantajalle Olavi Mäkelälle. Äänite on kuultavissa Kansanlääkintäseura ry:n tilaisuuksissa.

Lauluosuuksien vuoro

Lauluosuuksien vuoro

Jenkan sanoituksen työstäminen lähti liikkeelle runon pohjalta ja sovitustyön kautta muodostuneiden säkeiden sanarytmit innoittivat myös laulumelodian syntymiseen. Harmonikan teknisten ja taiteellisten ominaisuuksien ohjaamana teokseen syntyi poljento, joka noudattaa entisajan jenkkaa. Sävellyksessä vallitsee kepeä ja leikittelevä tunnelma, vaikkakin säkeistöissä vakavoidutaan hetkeksi kuulemaan otteita Olavi Mäkelän elämänvaiheista.

Kansanmusiikin perinteitä kunnioittaen jenkkaan sovitettiin osuudet myös viululle ja kontrabassolle. Äänitteellä vierailevat Maija Holopainen, viulu ja Saija Hostikka, kontrabasso. Äänityksestä ja tallenteen jälkikäsittelystä vastaa Juha Säpsä.

Musiikkia lahjaksi? Kysy lisää tilaussävellyksistä osoitteesta posti@duojennajaemilia.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *